Föreläsningar och seminarier med Sture Hegerfors

Serierna och det verbovisuella språket

Den tecknade serien – med dess dynamiska berättarteknik och dess mix av text och bild – är genial. Om du sätter dig in i seriespråket blir du en bättre informatör, en effektivare kommunikatör och pedagog.

Detta enligt Sture Hegerfors som är president i Svenska Serieakademin samt ledamot av Bild och Ord Akademin.

– När bilder och texter effektivt samverkar, och därigenom gör fakta begripliga, då uppstår ett tredje språk, det verbovisuella språket, säger Sture. Detta språk behövs i dag överallt. I skolan, inom informationsväsendet, inom pressen. Få behärskar emellertid detta språk fullt ut. Än.

Göteborgarnas bästa vitsar och historier

I Göteborg finns en lokal humoridentitet som är väl värd att befästa och bevara. Sture Hegerfors, PS-tecknare i GP och författare, föreläser om göteborgarnas roliga historier och fruktansvärt dåliga vitsar.

Nödbroms. Ett föredrag av två ”framsynta bakåtsträvare”, Sture Hegerfors och Lasse Åberg.

Den nya tekniska revolutionen har gjort oss tillgängliga överallt – när som helst. Nu för tiden blir massor av människor stressade, sjuka, utbrända.

Sture Hegerfors och Lasse Åberg, två framgångsrika män mitt i dagens höghastighetssamhälle, har valt bort ”teknostressen”. Ingen av dem har vare sig körkort eller mobiltelefon.

För några år sedan bildade de ”Nödbroms, förening för framsynta bakåtsträvare”.

– Vi är inte teknikfientliga, vi är teknikavvaktande, säger Sture och Lasse, som har seriefiguren Kronblom som ett av sina föredömen i livet.

Sture Hegerfors är författare, daglig skämt-och satirtecknare, bildföreläsare samt president i Svenska Serieakademin.

Lasse Åberg är kreatör, konstnär, designer, Musse Pigg-samlare, filmregissör och Trazan Apansson.

 

Kontakt

Om ni vill engagera Sture som föreläsare, ring eller faxa på telefon 031-16 21 32. Eller skriv till Hegerfors Produktion, Viktor Rydbergsgatan 33, 412 57 Göteborg.